header_home2

De hexagon rok - door Lievejosee

De hexagon rok - door Lievejosee

De hexagon rok - door LievejoseeHoi allemaal! Ik ben Josee en lievejosee is mijn merk. Ik maak en verkoop unieke, opvallende en comfortabele rokken. Ik werk graag met tricot en andere rekbare stoffen – vooral omdat het ook zo lekker draagt. De stoffen van Joy Fits passen hier perfect bij!


Ik probeerde deze hexagon stof in roze en bordeaux uit, gecombineerd met een effen zwarten tricot. Ik had nog geen idee wat voor rok ik wilde maken ermee, maar ik wist wel dat ik me wilde laten inspireren door de geometrische print.


Ik heb de stof daarom eerst gewassen, dan kon ik er nog even over nadenken. Je stof van tevoren wassen is trouwens altijd een goed idee. Eventuele chemicaliën van het productieproces was je er zo vanaf en hierdoor kan de stof na het wassen soepeler aanvoelen.

Maar het allerbelangrijkst: door de stof eerst te wassen, haal je eventuele krimp eruit. Niets zo vervelend als een rok die precies past en na het wassen nog krimpt! Was de stof daarom op hetzelfde programma als je met het kledingstuk zou doen. Een tip: azijn is een natuurlijke wasverzachter. Als je daarmee wast, kun je de kleuren fixeren en het neutraliseert geurtjes.

De twee stoffen die ik had uitgekozen van Joy Fits zijn beide katoenen tricot. Dit is geweldige tricot om mee te werken, het rekt precies genoeg en de stof is wat dikker dan bijvoorbeeld viscose tricot. Zo weet je in ieder geval zeker dat je stof niet zal doorschijnen.

Katoenen tricot heeft in mijn ogen echter maar één nadeel, het wil nog wel eens gaan omkrullen, zeker na het wassen. Om dit tegen te gaan zijn er verschillende mogelijkheden: je kunt speciaal stijfsel gebruiken of je kunt de randen persen of met stoom strijken. Wat ik doe? Ik bestel altijd gewoon net wat meer van de stof dan ik nodig heb, zodat ik de randen lekker kan laten omkrullen en de patroondelen zo neer leg dat ik er geen last van heb.

De uitgeknipte delen uit deze stoffen krulden gelukkig niet meer om. Gebeurt dat toch? Verwerk je stoffen dan zo snel mogelijk na het knippen en gebruik veel speldjes of wonderclips.
 


Ik teken al mijn patronen zelf. Ideaal, zo weet ik zeker dat de rok precies wordt zoals ik in gedachten heb. Ik had inmiddels bedacht wat voor rok ik wilde maken, een rok met schuinlopende laagjes. Ik wilde de roze print daarbij onderbroken laten worden door de zwarte stof en de asymmetrische schuine lagen passen perfect bij de geometrische print.

Om dit geheel wat speelser te laten worden, besloot ik om een golvende rolzoom te gebruiken als afwerking van de laagjes.
Deze tricot van Joy Fits leent zich perfect voor een golvende rolzoom. De stof rekt genoeg om mooie ‘krullen’ te krijgen aan de zoom. Het gaf precies het effect dat ik voor ogen had!
 HET RESULTAAT: een rechte rok met drie laagjes. Doordat ik katoenen tricot heb gebruikt, is deze rok met drie laagjes ook nog eens perfect voor de winterdagen! Het zit lekker warm. Ik ben erg blij met deze stoffen van Joy Fits. De kleuren van de roze hexagon stof zijn ontzettend mooi gebleven in de was en het was erg makkelijk om te verwerken. Dit is nu een van mijn nieuwe favoriete rokken! 

reacties op “De hexagon rok - door Lievejosee

Geen reacties

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, het webverkeer te analyseren en voor marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees hier meer over ons Privacy & Cookiebeleid.
SLUITEN