header_home2

Groep 8 - door Annemiek Meutstege

Groep 8 - door Annemiek Meutstege

Groep 8 - door Annemiek MeutstegeDat het leven niet altijd meevalt als jonge dame aan het begin van de puberteit, kan ik mijzelf ook nog wel herinneren. Maar nu ik het bij mijn dochter terug zie, voel ik me regelmatig met lege handen staan. Ze moet en mag haar eigen keuzes maken en heeft mij daar steeds minder bij nodig.

Heel blij dus dat de neon veertjes stof die ik van Joy Fits kreeg in goede aarde viel! De tijd dat ze elke week een nieuw genaaid jurkje van me aan kreeg is allang voorbij en tegenwoordig zijn korte broekjes en hemdjes meer haar smaak. Blij verrast dus dat ik met de stof op tafel de vraag kreeg of ik een jurkje wilde maken voor haar dansoptreden voor de bonte avond van het kamp met groep 8.Ik wilde mijn geluk niet verspillen en liet haar zelf tekenen hoe het jurkje eruit moest zien. Zonder mouwen, hoge taille met zo wijd mogelijke rok en niet teveel gedoe. Ze vond de stof al mooi zat.

Omdat zo'n jonge-dames-lijf natuurlijk nooit helemaal in een maattabel past, eerst een mooi proefmodel waar ze nog commentaar op kon geven. Te wijd bij de armen, te laag bij de buik. Om uiteindelijk met goedkeuring van madame door te gaan met het uiteindelijk exemplaar.Heerlijk zoals dat gaat bij mij aan de keukentafel. Mijn zoon, die zich verveelde, tekent ondertussen het patroon van zijn broek-to-be. De kat blijft steeds maar op de hoopjes stof en het patroon liggen, wat ik ook probeer. Terwijl de dames in de keuken trachten een cake te bakken.Nou... zie dan maar een cirkel rok te knippen. Nipt paste het. Zeer nipt.

Ik moest natuurlijk goed rekening houden met de billen van de jonge dame in kwestie. Er zijn meiden met een achterkant als tante Sidonia, nou die van mij niet. Prachtig, maar elk patroon verleng ik aan de achterzijde emt een paar centimeter, anders kom ik niet over de bolling heen. En hoe schattig een te kort rokje ook is als ze 3 zijn, eenmaal boven de 10 kan dat wat mij betreft niet meer.Uiteindelijk uitgekomen op een simpel patroon van een hemdje, verkort en aangepast aan de armsgaten naar aanleiding van de proefversie. Met een tailleband op maat en een hele cirkelrok met zijnaden. Helemaal op mijn lockmachine te maken. Enkel voor de belegjes en zoom gebruikte ik de naaimachine met de tweelingnaald. Verder niets. Simpel en vlot.En blij dat ze was!

PS: natuurlijk brak bij de allerlaatste 10 cm zoom de tweelingnaald, zoals dat meestal gaat sad 

reacties op “Groep 8 - door Annemiek Meutstege

Groep 8 - door Annemiek Meutstege

Door Sheila op zondag 24 april 2022 om 10:51

Haha grappige blog. Ik zie de knusheid helemaal voor mij. Inclusief de gebroken naald.

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, het webverkeer te analyseren en voor marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees hier meer over ons Privacy & Cookiebeleid.
SLUITEN