header_home2

#kleidLIVAsewalong - deel 2

#kleidLIVAsewalong - deel 2

#kleidLIVAsewalong - deel 2

De Liva jurk sewalong liep wat anders dan ik in gedachten had! Ik ben officieel gediskwalificeerd door de ontwerpster omdat ik niet uit persoonlijke titel handelde. Dat dat dit keer wel het geval was deed niet terzake helaas. Maar ik besloot lekker verder te gaan en bedacht me dat jullie wél graag het vervolg willen zien van mijn jurk. Ik kan jullie alvast zeggen dat ik super blij ben met het resultaat!De maat bepalen was lastig. Volgens de maattabel op het patroon zou ik een maat groter moeten hebben dan ik normaal draag. Na wat meetwerk besloot ik toch gewoon de maat te maken die ik gewend ben. En ik denk dat de volgende zelfs nog een  maat kleiner kan. De plooi in het voorpand vind ik erg leuk, maar hierdoor was de jurk echt te groot. Dus ik besloot de plooi over de hele romplengte dicht te stikken en plat te strijken. Achteraf ben ik erg blij met dat detail!De zakken wilde ik in eerste instantie in een donkere contraststof maken, maar geen enkel blauw stofje dat ik had was de goede kleur! Dus ook maar de achterkant van de stof, net als de hals- en mouwboorden. Gelukkig...zie ik nu!De stof is een woljersey. Voelt echt heerlijk zacht aan, naait ook ontzettend prettig! Hij rekt wel behoorlijk tijdens het naaien, dus de naden doorstikken was een uitdaging. Heel onprofessioneel heb ik de zoom ingespoten met haarlak. Hierdoor bleef hij netjes omgevouwen zitten, krulde niet om én tijdens het naaien mooi glad gebleven. Top resultaat! (je moet alleen wel tegen de geur kunnen haha)

Nog een trucje dat ik toepaste is de jurk wassen voordat de zoom erin ging. Hij is bijna 10 cm gekrompen. Die ruimte had ik er gelukkig aangeknipt, dus het kon. En nu is hij mooi op lengte.

Al met al is het een heerlijk jurkje geworden dat helemaal bij mij past en ik vaak ga dragen!


 

reacties op “#kleidLIVAsewalong - deel 2

#kleidLIVAsewalong - deel 2

Door Inspinration op maandag 27 maart 2017 om 15:12

He wat flauw dat je niet meer mee mocht doen, maar de jurk is wel super mooi geworden!
#kleidLIVAsewalong - deel 2

Door Sheila op zondag 24 april 2022 om 10:21

Maakt niet uit hoor, de jurk is leuk!

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, het webverkeer te analyseren en voor marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees hier meer over ons Privacy & Cookiebeleid.
SLUITEN