header_home2

Stofsoorten


Stofomschrijvingen

Interlock
Interlock is een gebreide katoen, ook wel dubbeltricot genoemd, omdat 2 lagen samen gebreid worden. Onbedrukt zijn beide kanten hierdoor hetzelfde en zit er dus eigenlijk geen goede of verkeerde kant aan. Door de bedrukking van leuke printjes uiteraard wel, maar de binnenkant voelt dus even zacht aan.
Wordt veel gebruikt voor shirts en babykleding, maar bijvoorbeeld ook leuk voor “warm” ondergoed.
 
Jersey
Eigenlijk de Engelse term voor tricot, dus een algemene benaming. Maar meestal gebruikt om te onderscheiden van interlock. Jersey heeft in tegenstelling tot interlock een duidelijke voor- en achterkant, net zoals je zelf een trui breit, maar dan veel fijner natuurlijk. Vaak wordt er een beetje lycra aan toegevoegd.
 
Lycra
Een belangrijke eigenschap van lycra is de grote elasticiteit in alle richtingen. Daarnaast heeft lycra een hoge vochtopname en kan het dus goed op de huid gedragen worden. Door het toevoegen van lycra aan stof wordt de stof vormvaster. Dus naast bovenkleding ook goed geschikt voor rokjes en leggings.
 
Velours
Een breisel met fluweelachtige pool. Heeft een heerlijk zachte uitstraling en draagt comfortabel.
 
Bio katoen
Ook wel organisch katoen of eco katoen genoemd. Dit is een katoen die op milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd. Tijdens het gehele productieproces worden geen pesticiden en andere chemicaliën gebruikt. Het voelt zacht aan op de huid. Dus goed voor het milieu en de katoenboeren, vrij van formaldehyde en zware metalen en minder kans op huidirritatie. Alle biologische stoffen die bij Joy Fits worden verkocht zijn geproduceerd met het GOTS certificaat. Daarnaast hebben sommige stoffen het öko-tex standaard 100 label, dit waarborgt dat er geen schadelijke stoffen in zitten die kanker of allergiën kunnen veroorzaken.

Frotté
Een rekbaar badstof die geweven wordt uit garens waarin al lussen zitten. Dit weefsel kan door de lussen veel vocht opnemen, zodat het uitermate geschikt is om shirts, strandjurkjes en badjassen van te maken.

Boordstof
Boordstof is anders gebreid dan jersey en daardoor erg geschikt voor boorden en het afwerken van randen. De stof vormt mee met de rondingen en valt mooi glad.

French terry/zomersweat
French terry is een dunne gladde sweater/jogging stof met aan de binnenzijde hele kleine lusjes, gelijk badstof.

Modal
Modal is een natuurlijke vezel gemaakt uit hout. Modal is sterker dan katoen en valt heel soepel (zoals viscose).