header_home2

#mijnfavorietepatronen

#mijnfavorietepatronen

#mijnfavorietepatronenDit keer krijg ik het stokje door van Joke. Zij schreef op haar blog The Needle of Choice over haar favoriete patronen! Wij wagen ook een poging en geven daarna het woord door aan de volgende.

Vraag 1
Gebruik je liever kant-en-klaar gekochte papieren patronen (Burda, KwikSew, Butterick, Vogue), patroonbladen uit een naaitijdschrift of PDF?

Oei, direct al een gewetensvraag! De praktijk is namelijk anders dan mijn voorkeur :-) Het liefst gebruik ik een kant-en-klaar papieren patroon. Want wat is er makkelijker dan dat?! De praktijk is dat ik voor mezelf veel patronen gebruik uit de bladen Burda en Ottobre. Ook heel gezellig om even door te bladeren trouwens. Met PDF patronen heb ik een soort haat/liefde verhouding. Haat omdat ik het printen, plakken en knippen echt zat ben! En liefde omdat het de meest geweldige ontwerpen zijn! En daar gaan we uiteindelijk voor natuurlijk.


Vraag 2
Heb je een favoriet?
Als ik een favoriet noem doe ik sowieso andere patronen tekort. Voor nu hou ik het maar bij een paar favorieten! En dan favoriet omdat ik ze veel gebruikt heb en heel graag naai. De eerste zie je hierboven. Een zelf getekende baby jumpsuit. Hier heb ik net zolang aan gesleuteld totdat alles goed zat. En na vele versies zet ik ze nog met even veel plezier in elkaar als de eerste!

Een tweede favoriet is zeker de harem pants van Made by Jack's Mum, een pdf patroon. Heerlijk comfortabel en gaat lang mee omdat je de boordjes nog om kan slaan.


Voor mezelf heb ik een beetje rare favoriet uitgezocht, Onion 5039. Mijn versies lijken niet zozeer op het patroon, maar zijn toch erg favoriet! Meestal liet ik de sjaalkraag achterwege en verlengde ik het patroon wat.

Van Sofilantjes heb ik ook nog een favoriet! Sofilantjes naait heerlijk omdat je er echt niet bij na hoeft te denken. Je kan alles klakkeloos overnemen van het patroon en zo in elkaar zetten. Ik kies de Nivalis omdat ik hierbij precies kan doen wat ik het liefste doe, prints combineren en mooie details toevoegen. In de basic variant is het trouwens ook nog steeds een fijn patroon.

Ik zal proberen de rest van de vragen iets sneller te beantwoorden!

Vraag 3
Teken je wel eens een patroon?

Hierboven las je al dat ik de jumpsuit getekend heb. Voor mezelf heb ik een mooi jurkje getekend. En voor de rest denk ik dat ik meer aanpas dan helemaal zelf teken. Scheelt tijd ;-)

Vraag 4
PDF patronen zijn soms gratis. Heb je een aanrader?

Heel veel aanraders! Al jaren lang verzamel ik gratis tricot patronen op Pinterest. Hier vind je ze, speciaal op 1 bord bij elkaar.Vraag 5
Hoe bewaar jij je patronen?

In ordners. En omdat ik een gruwelijke hekel heb aan het plakken en knippen van PDF patronen heb ik hier een stapeltje van uit laten printen bij een copyshop. Past ook mooi in een ordner.

Vraag 6
Heb je iets wat je altijd moet veranderen aan een patroon?

Ja, je zou het een soort dwangneurose kunnen noemen! Ik wil altijd nét een andere hals, of een andere mouw, of een zoombies, of een taillekoordje of een deelnaad....noem maar op! In ieder geval gebeurt het praktisch nooit dat ik een patroon maak zoals hij ontworpen is.Vraag 7
Van welke ontwerper zou je graag een patroon willen hebben om ook een kledingstuk uit zijn of haar collectie te maken?

Dolce & Gabbana! Eenvoud en elegantie. En dan maakt het me niet uit welke jurk!

#mijnfavorietepatronentag gaat verder bij MaMarieke, lees lekker door! En ik hoop dat er nog vele favorieten bij komen!

reacties op “#mijnfavorietepatronen

#mijnfavorietepatronen

Door Sonja op zaterdag 10 juni 2017 om 8:30

Je eigen draai geven aan een model is natuurlijk het leukste van het zelfmaken. Onion heb ik wel een meer voor bij zien komen maar nog nooit geprobeerd. Ga dat nu op mijn lijstje zetten. Wat een goed idee om pinterest te gebruiken als opslag voor gratis PDF-patronen.
#mijnfavorietepatronen

Door Sheila op zondag 24 april 2022 om 10:48

Ik lees weer leuke ideetjes hier.

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, het webverkeer te analyseren en voor marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees hier meer over ons Privacy & Cookiebeleid.
SLUITEN