team retro_20240424_094937_0000

The Red Dress - door PIENKEL

The Red Dress - door PIENKEL

The Red Dress - door PIENKELEén van de oudste items in mijn kledingkast is een jurkje van King Louie. Al ruim vijftien jaar draag ik het met veel plezier, tijdens mijn drie zwangerschappen, maar zeker ook daarbuiten. Het is een typisch King Louie-modelletje, met een overslag en plooitjes bij de taille. Toen ik dus bij Joy Fits een patroon langs zag komen voor een jurk met vergelijkbare plooien, was ik meteen enthousiast. Marloes was zo lief om me het patroon en stof als cadeautje toe te sturen, om jullie te laten zien hoe mooi het Suzinka-jurkje is!Het patroon voor Suzinka, ontworpen door Susalabim voor Lillestoff, is een jurk met mooie – en vooral ook erg flatterende – plooien aan één kant in de taille, drie verschillende lengtes mouwen en een eenvoudige hals. Door de plooien is het patroon niet meteen geschikt voor alle prints, maar dat is voor mij geen enkel probleem, ik hou van effen… Om het toch boeiend te maken, koos ik voor een prachtige effen rode tricot.  Ik twijfelde over de maat, volgens de tabel kwam ik in een grote maat en qua borstomvang nog veel groter. Inmiddels heb ik echter de ervaring dat ik altijd een paar maten kleiner draag dan de maten waar ik in een tabel op uitkom. Wellicht komt dat door mijn lengte, ik ben bijna 1.80m, of gewoon door het model van mijn lijf, maar ik heb dus wel geleerd om voor grotere projecten of gekoesterde stofjes eerst een pasmodel te maken… Daarbij was ik benieuwd hoe dit patroon voor mijn lengte zou werken, als ik het lijf zou moeten verlengen, zou dat door de asymmetrische vorm van het patroondeel nog best een uitdaging kunnen zijn.

Eerst een proefmodelletje dus! Zonder mouwen en maar tot heuplengte, om stof te sparen, en tegen de tabel in in maatje 38, mijn standaard confectiemaat. Tot mijn verbazing zat het meteen als gegoten! De plooien zaten op de goede plek, de wijdte was goed, niks meer aan te veranderen. Aan de onderzijde van rok en mouwen voegde ik bij de echte jurk wel wat extra lengte toe, omdat ik een hekel heb aan opkruipende kleren en het jurkje ook netjes op kantoor wil kunnen dragen. 
Het naaien van de plooien was even een werkje dat wat concentratie vereiste, vooral omdat de Duitse werkbeschrijving me niet geheel duidelijk was, maar daarna was het een fluitje van een cent. Enige probleem waar ik nog tegenaan liep, was dat het beleg maar steeds naar buiten bleef piepen. Uiteindelijk heb ik de halslijn dus maar doorgestikt, hoewel het juist zonder stiksel wel erg chic is. Als iemand een goede tip heeft hiervoor, hoor ik het graag! Maar zelfs mèt extra stiksel ben ik helemaal gelukkig met mijn rode jurkje, geschikt voor kantoor, met pumps of hoge haklaarzen, voor een feestje met mijn hoge sandalen, maar ook voor alledag, bijvoorbeeld met lage winterlaarzen. Door het rood en het model valt het enorm op, maar door de eenvoudige lange mouwen, keurige halslijn en wat langere rok hoef je je in geen enkele situatie opgelaten te voelen onder de aandacht. Absoluut een blijvertje dus!Wil je nog meer foto’s van mijn Suzinka zien? Neem dan een kijkje op mijn blog Pienkel!

reacties op “The Red Dress - door PIENKEL

The Red Dress - door PIENKEL

Door Linda op maandag 29 mei 2017 om 12:58

Na het lezen van je blog besloot ik meteen: Suzinka wordt ook mijn nieuwe musthave. Zeker omdat er ergens nog een rode lap tricot lag te wachten om omgetoverd te worden in iets moois. En dat dat kan zag ik wel op deze foto's.

De jurk is inmiddels gemaakt en hij is zéker zwangerproof :-) Extra handig: het is meteen een goed basispatroon om te hacken en andere zwangerschapsjurkjes en shirtjes te maken!
The Red Dress - door PIENKEL

Door Sheila op zondag 24 april 2022 om 10:40

Wat een mooie jurk,staat je super!
Tip voor halsboord die ik zelf niet geprobeerd heb maar wel eens gelezen. Binnenkant jurk de aanzet van de boord doorstikken. Dus niet door de voorkant heen.
The Red Dress - door PIENKEL

Door Sheila op zondag 24 april 2022 om 10:41

Wat een mooie jurk,staat je super!
Tip voor halsboord die ik zelf niet geprobeerd heb maar wel eens gelezen. Binnenkant jurk de aanzet van de boord doorstikken. Dus niet door de voorkant heen.

Plaats een reactie

Wij gebruiken cookies om jouw gebruikerservaring te verbeteren, het webverkeer te analyseren en voor marketingdoeleinden. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees hier meer over ons Privacy & Cookiebeleid.
SLUITEN